Oxidant Drainage Therapy

Oxidant Drainage Therapy adalah satu kaedah bekam yang khusus mengeluarkan oksidan dengan penggoresan atau insisi pada permukaan kulit. Sebagaimana yang kita tahu, oksidan adalah ‘benda asing’ dalam badan yang merupakan punca kepada ketidak seimbangan tubuh badan.

Keberadaannya didalam tubuh membuatkan seseorang itu jauh dari sihat. Bukan setakat mengganggu fizikal, malah mengganggu psikologi, emosional juga intelektual seseorang.

Oxidant Drainage Therapy (ODT) dicetuskan oleh ust Azib Susiyanto hasil dari kajian selama tujuh tahun. ODT ini diilhamkan dari cara kerja lintah mengisap oksidan dari tubuh manusia.

Alhamdulillah, atas izin Allah, kaedah ODT telah menyembuhkan ribuan pasien dari penyakit ringan hingga penyakit berat (AIDS, kanser tahap 4, penagihan, strok dll)

ODT telah diakui diperingkat antarabangsa dan menjadi salah satu topik yang dibentangkan semasa ‘International Conference Cupping Therapy’ di Istanbul pada Oktober 2012 dengan tema ‘Whatever the Illness, However the Severity, Insya Allah Cured’. Acara ini dihadiri oleh wakil dari 17 negara, sebahagian besar dari Eropah dan Amerika.

ODT telah mendapatkan Hak Paten pada 2011, dengan Nombor Hak Paten : IDM 00029 8201. Oleh yang demikian, ODT tidak boleh dilakukan sembarangan. Ianya hanya boleh dilakukan oleh individu yang telah melalui pendidikan secara komprehansif, lulus ujian dan mendapat sertifikat ODT.

Dalam persekitaran kehidupan sekarang yang penuh dengan penggunaan bahan kimia, menjadi punca kepada pengumpulan oksidan didalam badan. Oleh itu, kaedah ODT ini, adalah salah satu kaedah yang sangat sesuai untuk sesiapa sahaja pada apa-apa peringkat umur mahupun tahap kesihatan anda.